fredag 10 december 2021

Ny kniv - SRM 7415 Unicorn


Enhörningar är sällsynta har jag förstått. Jag har inte sett någon i alla fall, det kan vara så att de bara inte lever där jag letat. Men här har jag hittat en i alla fall. Den kommer från kinesiska SRM - Stay Ready for More. Det är en något ovanlig kniv för att komma ifrån dem då de "nystartsknivar" jag tidigare recenserat som modellerna 9201 och 7228 är tydliga budgetknivar beträffande material.

I det här fallet är det istället en kniv med titan som huvudsakligt material och även stålet har fått sig en uppgradering. Modellen kallas Unicorn och är ny inte bara för mig utan i SRMs modellprogram. 
 
SRM 7415 Unicorn


Titanet återfinns förstås i handtaget men man har snålat på det skulle man kunna säga. Inte så att handtaget är överdrivet litet men genom att designa det som ett stort fackverk. Det ger en visuellt intressant kniv. Just det elementet förstärks genom det dramatiska uppåtsvepande persiskinspirerade knivbladet. En form jag vanligen inte är helt såld på men omväxling förnöjer och här är det snyggt gjort. 

Bladet som fått den här utseendet är gjort av 154CM vilket är ett kliv upp i relation till D2 som återfinns i de flesta av SRMs enklare modeller. Kniven bjuder också på ett par accentuerande färgklickar i blått kring skruvarna som håller ihop kniven. I övrigt kan sägas att det är en kniv med mycket kvick öppning via en flipperfena och att den låser med ett ramlås som är riktigt bra utfört. 

Den ger också intrycket av att vara välbyggd och den är därtill välbalanserad. Något jag är lite petig med så det uppskattas. Och så har den en egenskap som kommer av en kombination av utseende och att bladgodset hållts till 3 mm tjocklek, Unicorn är extremt lätt. Kniven väger in på under 50g. För det får du trots allt 7 cm blad och lång egg. 

En recension av den här lilla kniven kommer förstås!






/ J - tämjer mytiska bestar

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar