fredag 17 december 2021

Fredags-EDC XCIII "Gyllene"


"Golden" fick den här bilden heta på Instagram. Mycket beroende på att 2019 års upplaga av Victorinox årsknivar var just i den färgskalan. Modellen är Pioneer som i år övergivits till förmån för Pioneer X. Exet i namnet står för att den modellen även är utrustad med en sax. Det gör att den är aning tjockare då den kräver att kniven är ytterligare en "rad" tjockare. 

På sätt och vis drar den lilla fastbladaren Scara 60 från finska Brisa åt samma håll. Kanske inte gyllene men ett visst skimmer har den polerade Micartan i färgen senapsgul. Helt underbar liten kniv för EDC-bruk. Som synes endast en trefingerskniv. Men den stadiga konstruktionen, för storleken utmärkta ergonomin och det exceptionellt bra bladet i RWL-34 gör den till en klassvinnare. 

"Gyllene", är knivarna från Victorinox och Brisa


Så mycket mer behöver jag knappast ha i fickorna då förmiddagen kommer att bestå av att gå en rejäl tur i skogen. Utöver det kommer tiden att tillbringas i trädgården med lite knivkastningsträning. Jag skall bara vänta på att tavlorna skall tina. Det har varit kallt inatt. Men snön är borta och solen behagar visa sitt fagra anlete. Därmed är det de bästa förutsättningarna för dylika aktiviteter på ett par månader. Jag ser fram emot att ta en rejäl dust med mina nya Excaliburs från AceJet. De invigdes igår eftermiddag men idag skall de testas lite mer. 

Vädret artar sig till det bästa!


Tavlorna är en aning slitna vid det här laget. Pluggarna i mitten av den stora sitter inte kvar när jag råkar träffa dem. De sitter där mest för att inte knivarna skall gå rakt igenom. Plankorna till höger är så sönderkastade att knivarna går rakt igenom dem på de flesta ställen. De är helt uppluckrade trots en tjocklek på fem centimeter! Dags för nya och när jag tänker efter har jag nog några mindre kubbar liggande hemma hos en god vän. 

Nä, nu kan man inte spendera mer tid framför tangenterna. Ut i friska luften medan tid är. Höres go' vänner och ha en riktigt BRA FREDAG!

/ J - snartkastare

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar