måndag 12 juni 2023

Ny kniv - QSP Hornbill

I raden av nya knivar från QSP har jag sparat det bästa till sist. Tror jag i alla fall. Den har fått namnet Hornbill och följer därmed vanan att döpa knivar efter fåglar.

Med bästa avses i det här fallet mest exklusiva material och mest avancerad bearbetning vad gäller både handtag och blad. 

QSP Hornbill


Det gäller inte minst de intressant formade handtagssidorna av blå kolfiber. Det har frästs i ett slags solfjädersmönster som både skänker visuellt intresse åt kniven samtidigt som det bidrar till fästet vilket är klurigt. 

Men lika intressant som det spännande handtaget är det stentumlade bladet som både inkluderar ett hål i bladet samt tumknoppar. Därtill har det en rejäl fördjupning på ovansidan jämte en stadig falskegg. Det händer rätt mycket med andra ord. 

Bladstålet är S35VN vilket placerar mot toppen till vad gäller material som QSP använder sig av även om de släppt modeller med exempelvis 20CV också. 

En visuellt intressant kniv med många detaljer och matchande material


Hornbill är därmed en kniv som går att titta på mer en gång och ändå hitta fler spännande detaljer att studera. Något som för övrigt också gäller det matchande clipet i titan.

I övrigt kan konstateras att det är en medelstor till liten fällkniv med en bladlängd på 83 mm och en total längd utfälld på ca 19 centimeter. Vikten hamnar kring 110 gram. 

Spontant måste jag erkänna att jag tycker den är både snygg och intressant. Det skall bli riktigt roligt att testa den här lilla gynnaren. 



/ J - återgår till att skåda given fågel i munnen

* Sen vete tusan vart "Hedgehog" passar in i den strategin. 

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar