måndag 24 juli 2023

Ny kniv - Civivi Qubit

När vi ändå är inne på "Button locks" och knivar från WE/Civivi/Sencut-koncernen så var det lika bra att slå till och skaffa en till. Den här gången är det Civivi som är märket och modellen kallas Qubit.

Likt den kniv jag nyligen presenterade från Sencut så är har även den här handtagsmaterialet gemensamt förutom låskonstruktionen. Några fler likheter finns som t ex det flatslipade bladet. Men naturligtvis föreligger det även skillnader. 

Civivi Qubit


Den här lilla skönheten är lika blå som havet om sommaren


Tydligast är form och storlek. Utseendet är knubbigare och mer rundat och Qubit är en betydligt mindre kniv än sin släkting, bladet mäter 7,5 cm och totallängden på kniven uppgår til strax över arton centimeter. Det ger tillsammans med det lätta handtaget en kniv som väger blygsamma 80 g. 

Bladstålet som hittas är svenskt i form av 14C28N. Det fascinerande med det är mest att man valt att göra kniven optimal för att skära med. En kombination av en en full flatslipning från en godstjocklek på endast 2,3 mm och att man valt att hålla ned mängden stål bakom eggen gör att den här kniven är en fröjd att använda. Det kan jag säga efter bara någon dag. 

Mer utförliga tester skall göras. Men den här kniven har verkligen potential på det området. Passning i materialen och övrig tillverkningskvalitet håller sedvanlig hög Civivi-standard. Inledningvis finns inget alls att anmärka på i den vägen. Så överlag är de första intrycken mycket positiva. 

Civivi Knives





/ J - feeling blue

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar