måndag 22 juli 2024

Ny kniv - Cold Steel Mini Leatherneck Clip Point

Cold Steels  knivar kallade "Leatherneck" är ursprungligen en tolkning av en klassisk Ka-Bar, den ikoniska amerikanska stridskniven. Cold Steels variant kom med två typer av bladform, det för stilen typiska Clip point-bladet samt deras kända American Tanto. Det finns i familjen även en Bowie-utgåva numera. En stor pjäs som sig bör. 

Men sedan finns en trio av knivar i miniformat konsekvent döpta till Mini Leatherneck. Förutom de nämnda bladtyperna kan den även fås med ett tve-eggat dolkblad. 

Cold Steel bjuder på en miniutgåva av en känd förlaga


Den här versionen har dock en clip point som mäter 89 mm vilket ger en totallängd på strax över sjutton centimeter, 172 mm. Då bladet gjort av 8Cr3MoV inte är tjockare än 3 mm så blir vikten så låg som 94 gram. Det gör att kniven möjligen kan användas som "neck knife". Men det kan diskuteras. Varför ämnar jag addressera i kommande recension. 

Cold Steel Mini Leatherneck Bowie


Hur som haver är det här en liten, rolig och tämligen praktisk gynnare från Knivshop för den som inte vill släpa omkring på en full stor Ka-Bar men ändå få lite vibbar av den typen av kniv. Sedan går inte sticka under stol med att prislappen är tilltalande. 



 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar