torsdag 2 april 2020

Ny kniv - Al Mar S.E.R.E 2020 Night G

Jodå, jag var tvungen att ha en av de här också. En Al Mar S.E.R.E, den mest klassiska av alla klassiska så kallade tactical folders. Originalversionen av den här var nämligen först. Före Spyderco Police, Benchmade AFCK, Emerson CQC och till och med före klassiker som SOG Tomcat och Terzuola ATCF. Och utan dem inga Strider, Hinderer och andra efterföljare i genren. 

Så i begynnelsen var den här skapelsen. Ett resultat av ett samarbete mellan Al mar och Nick Rowe som då var chef för Fort Braggs SERE School. Eller ja inte exakt den här skapelsen för den här är knappt släppt än då det är den sista versionen av den klassiska modellen. Det här är SERE 2020.



Al Mar  S.E.R.E. 2020 Night G

Gillar du små diskreta och lätta fickknivar skall du titta åt något annat håll. Det är inte det att den är så enormt stor. Mer att den är byggd som en stridsvagn. Bladet är kraftigt, ramen är kraftig och likaså låset. Det ger en stark men också tung kniv. Framtoningen med det spetsiga bladet är inte heller den så diskret. 

En recension av den här kniven med så nobel stamtavla kommer. Något säger mig att det finns mycket att tycka och skriva om den här kniven. 


/ J - Al Marionett

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar