söndag 5 april 2020

Ny kniv - Steel Will Avior

Till slut dök den upp. Avior, en ny modell från Steel Will. Det tog lite tid eftersom världen är galen och allt därmed inte fungerar som vanligt. Själv är jag aningen imponerad av att något faktiskt fungerar överhuvudtaget. En eloge till de män och kvinnor som håller igång allt.

I dessa märkliga tider får man hålla fast vid enkla saker för att få någon "normalitet", vad det nu är, i tillvaron. En av de saker jag gör är att underhålla mina intressen. Vädret behagar vara utmärkt för cykling och tillika för att fota knivar för tillfället. Tur det eftersom de behagar anlända i flock tycks det. 


Steel Will F62-10 Avior

Första intrycket av den här kniven är att den vagt påminde mig om något jag sett förut. Sen kom jag på det och efter lite rotande i en låda hittade jag en gammal yttepytteliten Kershaw Chive. Egentligen är Avior ännu mer lik den större Scallion men ändå.

Det är inget underbetyg när de gäller de yttre linjerna. Det som påminner är främst den mjuka kröken på bladryggen, s-kurvan i bladet och den fördjupning som finns att placera tummen i. Annars är den här kniven radikalt annorlunda. Förutom att den är väsentligt större är den exempelvis inte försedd med fjäderhjälp. Något som den inte behöver eftersom den ovanliga placeringen av flipperfenan framför pivotpunkten gör den här kniven extremt snabb i vilket fall som helst.

Materialen är G10 och D2, låset en liner lock och bladet har keramiska kulor. Beprövad formel i något mer annorlunda klädedräkt. Det skall därför bli riktigt kul att testa den här kniven!



/ J - i testartagen

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar