fredag 17 april 2020

Fredags-EDC LX "Basbehov"

Datumet skrivs till fredag den sjuttonde mars. Detta i nådens år 2020. Eller måhända onådens år med tanke på tiderna.

Och trots tiderna inmundigas inte rätt dryck som synes. Allt för att bekämpa Corona i hushållet. Annars kan konstateras att ryggskott är skit, vädret kallt men vackert och att vissa redskap på multiverktyg används mer än andra. Som kapsylöppnare till exempel. 


"Basic Needs"


Knivarna känns troligen igen. En från verkligheten även om Victorinoxmodellen Spartan inte är den vanligaste och den andra här från bloggen. Det är QSPs Puffin även om det inte var det här utförandet jag recenserade. Den här har fått sig en tumknopp att användas för enhandsöppning och hålet i bladet är borta. Ficklamapan är en Olight Baton 1S mini. Mycket sympatisk sak även om den troligen inte behöver tjänstgöra idag.

Med det sagt vill jag tillönska eder alla en god fredag! Håll er friska go' vänner!


/ J - friskus

#knivesandbikes  #knivigtvarre

3 kommentarer:

  1. Dock den Victorinox modellen är bra. Och hållbar i tuffa lägen likaså.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte alltid varit någon stor fan av Victorinox. Men jag har blivit med tiden! Så nu har jag ett antal av dem och Spartan har en bra uppsättning verktyg tycker jag. Sen använder jag Aloxmodellerna en hel del, främst Pioneer, Farmer (när jag vill ha en såg) och Cadet. Även de Evo-modeller jag har används ofta. Ofta finns någon Vic liggandes i en jackficka mer eller mindre permanent, likaså i bilen och väskan. Så utöver "EDC"-prylar finns de nästan alltid i närheten.

      Radera
  2. Och tack för din kommentar och att du läser!

    SvaraRadera