söndag 2 augusti 2020

Dagens bild nr 221 Sjölejon

På engelska döpte jag bilden till SeaLionsteel vilket jag tyckte var lite fyndigt. Om jag får säga det själv då och det får jag. En kraftfull varelse som vilar på klipporna innan ett nytt dopp i vredgat hav. Pälsen svartgrå och uppsynen nyfiken. 

I bakgrunden rejäla vågor. Vindarna blåste över 10 m/s i snitt och 17 m/s i byarna om man fick tro SMHI. Det var i alla fall tillräckligt för att ställa in båten till Hallands väderö. Istället fick det bli en utflykt till Hovs hallar där bilden är tagen. Där gick faktiskt inte att bada. Vågorna i kombination med de vassa klipporna och strömmar hade gjort det hela lite väl äventyrligt. I alla fall utan simfenor. Istället fick det bli bad på en sandstrand närmare Mellby. Dagen till ära tom på folk. Men jag och familjen lekte i vågorna tills vi var blå om läpparna. Men vilken bra dag det blev!

Lionsteel TM1 vilande på en klippa vid havet med brytande vågor i bakgrunden
"SeaLionSteel"


Kniven kallas för TM1 och kommer från Lionsteel. Något jag kanske borde talat om från början då hela ordvitsen bygger på att man vet att märket heter så. Modellen har snabbt blivit en favorit då det utan tvekan är en av de mest ergonomiska fällknivarna jag stött på. Lägg därtill god balans och utmärkta material och du har en god grund för en utmärkt kniv. 


/ J - sjöelefant

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar