måndag 24 augusti 2020

Dagens bild nr 224 Udda existens

Ibland stöter man på särlingar. Det kan röra sig om allt från människor med udda personligheter till prylar. Det här är en sådan pryl. Jag har lite svårt att placera den och se vart i universum den hör hemma. Som tur var är det knivuniversum det rör sig om så frågeställningen vållar ingen större existentiell ångest för mig. 

Men vad sägs om en stor eller åtminstone lång slank kniv som saknar lås. Det samtidigt som den har ett utseende som gör att den ser ut som den kommer direkt från Star-Treks rekvisitaförråd. Därtill har nagelskåran förvandlats till ett gigantiskt bladhål och den har fått en amerikaniserad tanto-spets. Sen får man inte glömma att för att vara tvåhandsöppnad är den förvånansvärt lätt att öppna med en hand. 

Civivi Fracture Tanto liggandes på en strand med strandfynd
"Fracture Tanto" 


Vad vi kikar på är som sagt en särling. En kniv som Civivi producerat som en hyllning till sina fans.  Det betonades genom att namnet utsågs genom tävling på Instagram. Det vinnande bidraget blev "Fracture". För den som vill ha den något mindre aggressiv finns den även som droppoint.

Det kan tilläggas att den faktiskt skär riktigt bra då slipningen är mycket väl utförd och kniven tunn bakom eggen. Den är också bekväm i handen på ett slankt vis. 

För att förvirra ytterligare skall den tydligen produceras i en omgång och sen inte mer. Men det låter jag vara osagt. 

Men frågan är lite vem som räknas till målgruppen av den här kniven?

/ J - filosoferar

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar