onsdag 30 december 2020

Inför den sista dagen...

Ytterst få kommer att sakna det år som skrevs 2020 misstänker jag. Någon stackars vilseledd sate finns det säkert som vann ett par miljoner på lotto samtidigt som den personens alla nära, kära och bekanta höll sig friska. Vi andra ligger lågt i våra skyttegravar i kriget mot allt. 

Det var året då de utrikespolitiska galenskaperna  och sorgligheterna både från GBR och USA avlöste varandra och främst var det året då alla lärde sig stava till P A N D E M I och därtill blev ungerfär hälften av världens befolkning epidemiologer på kuppen. Åtminstone i Sverige och enligt egen utsago. 

Personligen avskyr jag det här året även av andra skäl. Jag har haft ett riktigt skitår som med en liten lucka på mitten för andrum sedan blivit allt sämre under hela hösten och vintern av olika anledningar. Inte har den sinnesstämningen blivit bättre av att det varit en av de solfattigaste vintrarna någonsin. Eländet har kulminerat nu under helgdagarna. Därför längtar jag verkligen efter ett nytt år även om det bara handlar om symbolik. Och en viss förhoppning inför det nya finns. Möjligen beroende på att det inte kan bli så mycket värre än det gamla. 

Sist och troligen minst. Fred Perrins La Griffe var den sista kniven som trillade in 

Men ett fenomen i min tillvaro är synnerligen märkligt. Desto sämre livet känns på andra plan desto bättre går "knivlivet". Absurt namn men något skall man ju kalla det. Kanske beror det på att jag flyr in i mina intressen när allt annat är besvärligt. Fördelen är att det till exempel lett ut i skogen på mången runda för att testa knivar på olika vis och inte minst fota dem. På kuppen har lite frisk luft drabbat mig och det lär vara nyttigt.  

En sammanfattning av mitt knivår på Instagram i form av de nio mest populära bilderna


Det har också lett till att knivsamlingen/högen förökat sig. Jag har faktiskt inte riktigt vågat kika efter i vilken omfattning det skett men viss likhet med spridningshastigheten för Covid föreligger. Ni vet celldelningen som resulterat i texter med rubriken "Ny kniv - xxx". Men om man gör ett överslag tror jag att det passerat femtio. 

Men även om jag hyser vissa blygsamma förhoppningar inför 2021 om en bättring på det personliga planet så såg jag ett mycket bra inlägg på Instagram idag förmedlat av #argabibliotekstanten. Ett som sammanfattar läget mycket bra tycker jag. 



Och med de visdomsorden vill jag trots allt tillönska alla trogna läsare, tja och engångsläsarna också för den delen, 

ett riktigt gott nytt år! 

Vi synes på andra sidan morgondagens tolvslag!


/ J - firar stillsamt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar