fredag 11 december 2020

Fredags-EDC LXXVIII Två bra knivar

Mörkret är massivt den här veckan. Det kväver mig. Tack och lov är det inte humöret som är lågt utan det är mer av en bokstavlig betraktelse i det här fallet. Antalet soltimmar där jag bor är lätt räknade den här veckan. Det har nämligen inte varit några. Tillståndet varierar mellan mulet och grådis till mulet och regn med lätt inslag av snö någon dag. Från någon enstaka plusgrad och frisk vind till lika många plusgrader som en kall midsommar. 

Ur led är tiden och nu var det färdigt med svamlandet om vädret. Men det påverkar mig faktiskt. Särskilt i dessa tider när mycket av det som annars kunde lyft humöret så här års inte kan genomföras eller inte kommer att bli av. Som hela julfirandet till exempel. Det som är värre än grått väder och mörker är grått väder, mörker toppat med en liten pandemi. 

En smitta som dessutom gör mig sur och arg på några av mina medmänniskor, förlåt motmänniskor i det här fallet. Nämligen de som inte förstår enkla instruktioner som kan bidra till att rädda andra människors liv. 

"Two nice Offerings"


När allt är mörkt behöver man intressen har jag noterat. Samt ljus. I det här fallet en bra ficklampa. Den här råkar vara från Olight och är deras modell Mini Baton S1. Trevlig sak som införskaffades för att den hade tryckknapp, ja förutom att den lyser bra då. Som  bonus är den laddbar och tar liten plats. 

De andra försöken att lysa upp en grå tillvaro består av flera solar. Två i det här fallet i form av Two Sun Dreadnought överst. En kniv designad av en amerikan som kallar sig Jelly Jerry. Under den hittas ytterligare en Two Sun vid namn Dynamo. Även den designad av en amerikan som hittas bakom pseudonymen Tepe Designs. Dynamo är mer exklusiv kniv då den är byggd i förstklassig kolfiber, är en titan frame lock och har ett blad i CPM S90V. Dreadnought har handtag i linnemicarta och ett blad i Sandvik 14C28N. 


/ J - i mörkret

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar