måndag 14 december 2020

Dagens bild nr 237 Det mest italienska

Vissa bilder, dofter och i det här fallet smaker biter sig fast i minnet. Det här är rätt mycket Italien för mig. Just kombinationen av solmogna tomater, vitlök och basilika är något speciellt. Sen råkar de dessutom spegla den italienska trikoloren på ett utmärkt sätt. 

I förbifarten kan nämnas att basilikabladen ingick i en större kruka som senare fick sällskap av vitlöken, pinjenötter blandat med mandel, en skvätt olivolja, lite salt och peppar och mycket parmesan. I ljuv förening blev det en god pesto av det hela. Tomaterna ugnsbakades i låg värme för den där extrema sötman. 

"The Most Italian"


Nästan lika italiensk är kniven i det här fallet. Den kommer från Fox Knives med säte i Maniago. Där är även kniven tillverkad. Det som gör att den inte är helt italiensk är att den är designad av  fransmannen Bastien från Bastinelli Knives. 

Den kallas Slim Dragotac Piemontes och är en friction folder. Den saknar därmed helt lås eller fjäder. Trots det en mycket sympatisk EDC-kniv som därtill försetts med djärva linjer och är tillverkad i bra material.  


/ J - med smak för det italienska

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar