måndag 21 november 2022

Ny kniv - QSP Penguin Plus

Fågelflocken växer kan konstateras. I den förra presentationen av en kniv från QSP talades om små pingviner från Nya Zeeland när jag presenterade minstingen i den här kniv-familjen. Nu skall vi istället styra kosan söderut och ta en titt på en Kejsarpingvin eller Penguin Plus som den heter. 

QSP Penguin Plus, QS130XL-A 


Notera att den officiellt inte döpts till "XL" även om det ingår i modellbeteckningen som skrivs till QS130XL-A i det här utförandet med handtag helt i metall. 

Anledningen är troligen att den inte är så förbaskat mycket större än den ursprunglinga Penguin. Det handlar om någon halvtum längre blad och därmed även på handtag. Det gör att längden i det här fallet slutar på 200 mm och bladet mäter 86 mm. Längden på kniven i stängt läge är kring elva och en halv centimeter. Kniven är med andra ord inte extra large, den är bara större än sina syskon. "Plus" är därför ett väl valt tillägg till modellnamnet. 

Den här Pingvinen är ingen jätte men väl störst i familjen. Därtill har den fått handtag i titan och blad i 20CV-stål


Om jag inte missminner mig helt är den här kniven först med ett par saker sett från QSPs horisont. Jag tror nämligen att det här deras första kniv med ett blad gjort av 20CV. Ett riktigt fint stål som utan tvekan kan räknas till ett av "superstålen". I den här versionen har det stålet fått en snygg tvåtons satin-finish. 

Det fina stålet matchas sedan av ett handtag helt i titan. Titankniven kan dessutom fås i svart om man vill. Önskas andra material så finns det att välja på. Penguin Plus finns även att tillgå med presentationssida i brons eller "aluminum foil carbon fiber".  

En andra detalj som inte syns på de här två bilderna är att kniven fått ett wire-clip. Även det är en nyhet från QSP. Den här versionen är därtill mycket bra kan konstateras tämligen omgående. Överlag kan sägas om kniven att det var kärlek vid första ögonkastet. 

Jag är djurvän och har alltid gillat pingviner och den här versionen går inte av för hackor! En recension kommer, var så säkra!







/ J - utökar sitt zoo

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar