tisdag 8 november 2022

Ny kniv - Civivi Mini Praxis

För en gång skull är jag faktiskt först med det senaste! Den här modellen från Civivi kallad Mini Praxis är så ny att stålet knappt hunnit svalna efter värmebehandlingen. 

Men som namnet antyder existerar det en "Praxis" sedan tidigare och den modellen har funnits ett bra tag. Så frukta inte, eftersom jag missade den har jag inte förfallit till att bli något knivarnas modebloggare ännu. 

Ny kniv Civivi Mini Praxis
Civivi Mini Praxis


Av första intrycken av döma är emellertid Mini Praxis en sympatisk kniv. Den utstrålar sedvanlig Civivi-kvalitet och material samt konstruktion är desamma som vi kommit att bli vana vid från dem. 

Det innebär konkret att en mycket lättad stålram utgör fundament och utanpå på den skruvade sidor av G10. Vidare hittas ett blad gjort av D2 som löper på fina keramiska kullager och öppnas med hjälp av en flipperfena. Även utformning av distanserna i ryggen, clipet och pivotskruvens huvud är familjära för den som är Civivi-konnessör. Så långt inget nytt förutom det krympta formatet. 

 En ny kniv som följer Civivis mall förutom på en viktig punkt...


Men en nyhet finns och den kanske kommer som en överraraskning. En mycket positiv sådan i inflationstider och det är priset! Det har krympts i samma omfattning som kniven förefaller det. 

Den här kniven har ett riktpris från Civivi på 35$! Sedan återstår att se vad det blir när den hamnar i Europeiska och Svenska butiker men det är hur som haver ett lägre pris än vad man är van vid från Civivis senaste modeller. 






/ J - försöker vara först

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar