torsdag 10 november 2022

Ny kniv - QSP Penguin Mini

I en ände av skalan återfinns Kejsarpingviner och i den andra hittas en art som kallas "Little blue penguin" eller dvärgpingviner på svenska. De senare är inte alls stora och ståtliga utan tvärtom tämligen små som namnet förtäljer. 

Det gäller även QSPs senaste version av Penguin också. Det är måhända därför den fått tillägget "mini"?

Ett av de senaste tillskotten till Penguin-familjen har fått tillägget "Mini"


Mini innebär i det här fallet att bladet krympt till en längd på 58 mm. Det ger en totallängd på kniven på endast 14 centimeter och i fickan räcker det med 82 mm. Vikten hamnar på 82 gram men siffran kunde putsats om man bestämt sig för det. Stålramen är faktiskt inte lättad på något vis. 

Storleken gör att det här är en ren "trefingerskniv", i alla fall för mig, en kniv som passar så där lite lagom bra i den femte jeansfickan till exempel eller vart man nu vill förvara den. 

QSP Penguin Mini med sidor i Jade G10, QS130XS-F1
QSP Penguin Mini, här i utförande med sidor i ofärgad G10 även kallad Jade G10


QSP har som de ofta gör numera satsat på ett flertal versioner redan från start. I skrivande stund finns det inte mindre än sju alternativ av Penguin Mini att välja mellan. Den här konfigurationen med ett satinbehandlat blad i 14C28N-stål och sidor i "Jade" eller naturlig G10 har fått modellbeteckningen QS130XS-F1

Tycker man inte att det räcker med "Mini"-serien det finns numera kring 34 varianter av den reguljära pingvinen också. Och ja visst ja, jätten i familjen med tillägget "Plus" har precis släppts. Även den kan fås i olika varianter. Från den ensamma lilla ursprungspingvinen har antalet nu vuxit till att omfatta en hel flock. 

Som den QSP-skådare jag är kommer både den här lilla gynnaren och någon till att återfinnas i andra änden på kikaren eller kanske luppen i det här fallet. 



 



/ J - QSP-skådare

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar