onsdag 3 april 2024

Ny kniv - Al Mar Quicksteel 4"

Om inte i arla gryning så åtminstone tidigt fanns en gigantisk fällkniv från Al Mar kallad Quicksilver. Den fanns även i en mindre version. Spolar man sedan ett antal år framåt så hittas en nyutgåva av nämnda kniv recenserad här på bloggen. Även den rejält stor, så stor att jag tvekar att använda den för EDC-bruk. En trettio centimeters stilett väcker uppmärksamhet. Något mindre fanns emellertid inte att välja på. 

Äldre möter nytt, Quicksilver SlimLine UL och nya Quicksteel



Men nu har det ändrats. Den lyxiga bjässen med titanhandtag har utgått ur sortimentet och istället ersatts med tre olika storlekar av knivar med stålhandtag. Det här är mellanmodellen kallad Quicksteel 4" där fyran talar om att bladet är fyra tum långt. 

Al Mar Quicksteel 4"


Trots att handaget är av stål är det ingen tungviktare vi talar om. Den väger in på 120 g. Det beror främst på den slanka formen men även på de rader med hål som gjorts i handtaget. Stängd mäter kniven 5 tum eller 12,5 centimeter och utfälld kring 23 centimeter.

Bladet är ett väldigt typiskt stilettblad med ett nästan symmetriskt blad med bajonettslipning. Materialet är D2. Handtaget är som sagt av stål och det gör även att man kan nyttja en frame lock för att hålla bladet på plats. Öppnas gör kniven med en flipper som utgörs av de symmetriska fingerskydden. På något annat sätt kan inte bladet förmås visa sig för världen eftersom Quicksteel hör till de knivar där bladet är helt dolt när kniven är stängd. 

Kniven är för övrigt designad av Gary McFadden. Nu återstår bara att testa den rejält inför kommande recension. Den lär dyka upp här på bloggen igen. 


/ J - spetsar till tillvaron

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar