måndag 7 september 2020

Dagens bild nr 226 Hör och häpna

Det är inte ofta en kniv från Medford Knife & Tool passerar mina händer. Eller det var faktiskt en underdrift. Det har aldrig hänt förut. Och det kanske är lika bra det då hans tidigare alster inte riktigt faller mig i smaken för att uttrycka det milt. Fast det vore intressant att pröva ett av bojsänkena också. 

Men på senare tid har något hänt där borta på amerikanska västkusten där Mr. Medford huserar. Han har börjat göra knivar för en bredare publik. Det medför konkret mindre knivar samt knivar som går att bära utan förstärkta byxor utrustade med både bälten och hängslen. Flera för Medford klassiska modeller har fått tillägget "Thin" till namnet vilket väsentligt minskar vikten på dem. 

Medford-Knife-&-Tool-Der-Hund
"Lo and Behold"


Utöver det har ytterligare ett par modeller tillkommit som på riktigt är små. Tidigare försök att döpa knivar till "Midi" har mest resulterat i stora knivar istället för gigantiska. Men den här modellen "Der Hund" är liten på riktigt. En kniv i samma klass som t ex Spyderco Techno. En kniv som därtill faktiskt är sympatisk i hand trots sitt lite kantiga utseende och som skär bra som tusan. Kniven är riktigt tunn bakom eggen och slipfasen som synes hög. 

Det här är en liten kniv som imponerade på mig. 


/ J - även gamla hundar...

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar