måndag 28 september 2020

Ny kniv - QSP Bison

Vissa knivar är svåra att hålla sig ifrån. Det här var en sådan. Det är QSPs senaste fastbladare kallad Bison. En kniv som kan placeras i samma fack som exempelvis storheter som Fällkniven F1 eller Lionsteel M5. Inga lätta konkurrenter att tas med. 

Det skall bli intressant att utröna vad QSP kan tillföra den här klassen av knivar. Men rent visuellt står den inte några andra efter i mitt tycke. Proportionerna är väl avvägda och även blad- och handtagsform understryker användningsområdet, den ser synnerligen praktisk ut. Det är alls ingen dum grund att bygga på.

QSP QS134-B Bison


Det är inte bara utseendet som är balanserat, även kniven är det. Totallängden hamnar strax över 22 cm varav bladet utgör 11,5 cm. Handtagsmaterialet är denim-Micarta och sidorna är stadigt fastsatta med inte mindre än tre T10-skruvar per sida. Tången är genomgående och materialet i bladet är D2. 

Paketet avrundas med ett fodral som är väsentligt mer avancerat än de tidigare nämnda konkurrenterna. Med Bison följer ett välgjort kydexfodral som både kan bäras fritt hängade eller horisontellt alternativt vertikalt på bältet eller ryggsäcken med hjälp av ett tech-lock. 

Det skall bli riktigt roligt att testa den här kniven i skogen. 




/ J - skogsmulle

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar