fredag 25 september 2020

Ny kniv - Two Sun TS261 Apex

Utveckling är sympatiskt, särskilt när den går åt rätt håll. Den här kniven är ett bra exempel på en sådan rörelse. Det här är den fjärde kniven jag har formgiven av Tepe Designs. Alla modellerna råkar vara från samma tillverkare, Two Sun

Beteckningen är TS261 och den har fått namnt Apex. Rent utseendemässigt är det en orgie i välarbetad titan. Handtag, backspacer och clip är i samma material. 

Two Sun TS6261 Apex


Utvecklingen handlar om att den här kniven bär klara drag av en tidigare modell från Two Sun och Tepe kallad Shockwave. Apex bjuder trots de ytliga likheterna på flera fördelar vid en direkt jämförelse. Bland dem kan nämnas ett bätttre blad med effektivare spets, längre egg samt mindre stål bakom densamma. Lägg till ännu kvickare "action" då den är kniven är riktigt rapp när bladet skall ut. Den har dessutom ett bättre clip och är lättare att bära överlag än föregångaren. Trots det är ergonomin faktiskt bättre. 

Hela kniven är ett snäpp upp i mitt tycke och då var Shockwave ingen dålig kniv. Därtill kan läggas att Apex är utrustad med CPM S110V-stål. Det skojar man inte bort. I alla fall inte om det är väl behandlat. Sammantaget gör det att det här är en intressant kniv. Det skall bli kul att testa den! 


/ J - nyknivsglad

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar