lördag 3 april 2021

Dagens bild nr 243 "Årets första blomma"

Ett par lagom långa veckor har passerat. Sedan det här solgula trotset hittades i rabatten intill husväggen. En förebådan om att varmare tider är på väg. Men livet och naturen är inte alltid så rättfram. Ibland bjuds på motstånd, fel-lut och omvägar. Så någon dag senare såg det ut som på den undre bilden. Något nedslående för att vara ärlig.

Då är det sympatiskt att knivarna duggar tätare än snålregn i november. Det här en av de senare som lyser upp tillvaron!

"Årets första blomma"

Här trotsigt växande i snö


Modellen kallas Ultra XR och kommer från SOG. Något som inte är lika lätt att utläsa som det var för något år sedan de gödslade med loggor överallt på sina knivar. Det återfanns på blad, handtagssidor och instansade i clipet. I det är fallet är det mer återhållsamt. På bladet står helt enkelt Studies and Observations Group som SOG blir om man läser ut förkortningen men den texten syns bara i vissa vinklar. Sen har man namnet på clipet men tämligen diskret. 

Ultra-modellen är just det, ultratunn och ultralätt eller vad sägs om 6,5 mm tjock med en vikt på 36 gram? En intressant kniv som får representera det ultralätta gardet av EDC-knivar. 


/ J - letar vårtecken, se där en vårkniv!

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar