måndag 26 april 2021

Ny kniv - Hibben Knives Throwers II

Bland billigare kastknivar får nog sägas att Gil Hibbens skapelser är tämligen kända. Ett par av hans modeller som t ex Competition Thrower och Pro Thrower kanske till och med kan räknas till mittensegmentet av kastknivar tillsammans med de här kallade Hibben Original Throwers II

De här tillhör den mindre kategorin kastknivar och därmed smidigare för den bakgårdskastning som jag nämnde när jag presenterade knivarna från Max Knives. De här tillhör samma kategori men är väsentligt mer arbetade. Ja och kända, det var en liknande modell som "Chef Ryback" kastade i kabyssen i filmen Under belägring. 

Gil Hibben Throwers II



Det här setet levereras med ett mycket välsytt fodral i läder


Det innebär lite mindre knivar som jag avser att träna mestadels "no spin" med även om det naturligtvis inte blir enbart den tekniken. Jag har testat den här modellen förut då jag har en god vän som äger orginalmodellen. Om den här modellen kan sägas att den roterar långsammare än den ser ut att göra och är helt neutralt balanserad. Därmed är den inte helt optimal för alla "no spin" tekniker som till exempel Skanf, men jag tror det kan fungera tämligen väl ändå. Särskilt på kortare avstånd. 

För att vara kastkniv kom den här modellen märkligt nog med egg! Varför de i säljtexterna har lagt till att den kan dubblera som jaktkniv förstår jag inte. Visst kan den det men varför i hela fridens namn då? Fem minuters hårt arbete med fil och sandpapper sedan var de eggarna en saga all. De var nämligen hyffsat vassa och därmed inbjöd de till att vara en olycka i vardande. Ska jag kasta något med egg på skall det vara större knivar så man kan hålla fingrarna borta från dem. Och man tränar definitivt inte med knivar med  egg på. 

De här knivarna är 21,6 cm långa, 5 mm tjocka och väger in på 162 g. Kastegenskaper och mer detaljer skall jag gå närmare in på vid kommande recension av knivarna. 


 J 

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar