tisdag 6 april 2021

Ny kniv - ProTech TR3

Pro-Tech är ett märke som alltid haft en viss positiv klang i mina öron. Jag vet inte riktigt varför. Eller jo, det vet jag egentligen. Jag har alltid gillat stiletter och fjäderdrivna knivar. Bland dem finns det ett antal märken som var mycket i ropet när jag började titta på knivar på internet en gång i tiden. Stora namn som Benchmade och Microtech men även mer specialiserade märken som Dalton och Piranha. Men bland de där högteknologiska märkena har alltid Pro-Tech funnits. 

Faktum är att en fråga som kan ställas är om det finns någon som gör en bättre sidöppnad automatkniv än Pro-Tech? Inte customtillverkad utan tillgänglig som produktionskniv i rimlig prisklass menar jag då. 

Pro-Tech TR3


Den här modellen kallad TR3, vilket är kort för Tactical Response 3, är en riktig klassiker i Pro-Techs sortiment. En kniv som inte gör mycket väsen av sig sett till det yttre men där alla detaljer är väl genomtänkta. Kniven öppnar med auktoritet och bra snärt. Bladet är enkelt och väl fungerande men bäst är att ergonomin är exemplarisk. Allt förpackat i ett format som är mycket lätt att bära omkring på. 

Materialen som hittas i den här kniven är aluminium i handtaget, 154CM i bladet och lås/aktiveringsknapp är en plunge/button lock

Det är här är en genompraktisk kniv och av det skälet en av få som kallas "tactical" som jag faktiskt kan se att den används av de personer den riktar sig till, det vill säga insatspersonal av olika typer. "First responders" talar man om i reklamen och då avses poliser, militärer, ambulanssjukvårdare, räddningstjänst, sjöräddning med flera. 

Ja, och sen alla kniventusiaster som bara vill ha en riktigt bra kniv med viss coolhetsfaktor då. En recension blir det så småningom!


/ J - knapptryckare

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar