fredag 23 april 2021

Fredags-EDC LXXXVI

Egentligen hade jag tänkt att skriva det här stycket väsentligt mycket tidigare idag. Jag har nämligen drabbats av ett mycket modernt och märkligt fenomen. En dag extra ledighet på grund av Corona. Hur det kommer sig är en invecklad historia men det måste vara det enda positiva som finns med den rådande situtionen. Några soliga timmar att disponera efter eget huvud med andra ord.  

Den extra lediga dagen har tillbringats i min lilla trädgård bakom lägenheten med intensivt knivkastande. Först hade jag bara tänkt hålla på en stund sen visade det sig att jag glömt bort tiden och närmare fyra timmar hade förflutit. Det blev närmare ettusen kast eller 998 stycken för att vara exakt. 

En liten paus på mitten blev det när nästgrannen som är pensionär hört lite mystiska ljud och undrade vad som stod på. Han tyckte det verkade skoj och konstaterade att när han studerade någon gång på sextiotalet så fanns det en kastarklubb i en källare i närheten av där han bodde. Där kastades såväl kniv som yxa. Och så mindes han att alla barndomens western-filmer innehöll Tomahawk-kastande. Han var därför inte alls främmande inför fenomenet och ställde nyfikna frågor kring knivarna och kastteknik. 

"Fox Friday"

Men innan jag började hiva järnskrot i en stackars granskiva så hade jag ett par ärenden nere på stan. Ja, "nere" blir det i mitt fall eftersom stadsdelen Norr där jag bor i Växjö ligger en bit högre upp än centrum. Under tiden bar jag då de här sympatiska knivarna från Fox Knives i fickorna. En Tur och en Bastinellidesignad Shadow. Den fick även hänga med resen av dagen och befinner sig fortfarande i fickan. Men fler behöver jag inte med tanke på att jag har hela knivsamlingen inom ett par meters avstånd. 


/ J - siktar på tavlor och mot helg

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar