fredag 16 april 2021

Ny kniv - Max Knives P21

De här knivarna från franska Max Knives införskaffades inte för att jag tror att de på något vis är de bästa kastknivar man kan få tag på. Istället var motivet tudelat. Dels ville jag ha tag i någon relativt billigt att öva "no spin"-kastning med och dels ville jag ha något relativt litet som skulle gå att använda i min mycket begränsade trädgård.
 
Max Knives P21

Utifrån de premisserna såg inte den här modellen kallad P21 helt illa ut. Det jag är ute efter är en jämn och mjuk rygg på bladet för att kunna använda tekniker där man kontrollerar knivens rotation med pekfingret mot bladryggen. 

Sen får man bortse från det billiga fodralet och det faktum att det billiga nylonsnöret kring handtaget kommer att gå av efter ett par tre kast. Jag har lindat om dylika vid tidigare tillfällen men det spelar ingen roll. Kastar man med flera knivar är det bara en tidsfråga innan det kommer en projektil och skär av snöret. Så ser man någon med sådana handtag som är hela så kastar de endera bara en kniv i taget eller inte alls. Enda sättet att lyckas behålla handtaget är att dränka snöret i epoxy misstänker jag. 

Kniven är förstås något för lätt för att vara optimal med sina 175 g men det är dugligt på kortare avstånd. Längden är 23,5 cm, tjockleken är 4,5 mm och materialet är 440C. Om rostfritt stål i kastknivar kan man säga en del och det kommer jag att göra i senare texter. Kniven är tämligen neutralt balanserat fast med tyngdpunkten förskjuten mot handtaget till vilket underlättar vid "no spin". 

Det här var en modell av ett par som införskaffats så det kommer att följa mer presentationer och så småningom, recensioner på kastknivar. 


/ J - kastar igen

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar