måndag 12 april 2021

Ny kniv - Albainox Navaja Teja

En av de sist anförskaffade spanjorerna är den här "Teja No 2" från Martinez Albainox. En kniv i den enklare och därmed billigare skolan. Tanken var helt enkelt att ha en bruksvariant av en klassisk Navaja. 

Albainox Navaja Teja No 2

Handtaget är av olivträ och skollorna av aluminium vilket gör kniven extremt lätt. Något som förstärks av att bladet är riktigt tunt, tänk Opinel-tunt. I det här fallet innebär det ett bladgods på 1,5 mm! Och det till ett blad på nästan elva centimeter i längd. Ett blad som dessutom försetts med en skålslipning. Det medför att den här kniven skär rätt bra även utan egg om man skall överdriva lite. 

Stålet är som på de flesta spanska knivar mycket enkelt, kanske för enkelt. Det handlar om något stål i 420-klassen. Låser gör kniven med ett klassiskt "Clasp"-lock som i det här fallet är stadigare än prislappen antyder. Inget spel åt något håll och då talar vi om en kniv som kostade runt 130 kr om jag minns rätt. En extrembudgetkniv även om frakten från Spanien äter upp en del av den glädjen. Men den passar väl in i den Spanska delen av knivsamlingen som nu ökat från en till många fler!


/ J - gnolar på viva Espagna

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar