tisdag 1 juni 2021

Sommar, sommar, sommar

Nu får det väl ändå sägas vara sommar? Jag menar på riktigt. Det har hunnit bli juni och vi här nere i södra Sverige har hunnit ha vår första helg med riktig sommarvärme med bortåt 25 grader i skuggan. Själv lyckades jag passa på att bränna mig i solen då jag kastade kniv med bar överkropp i tre timmar. Mindre intelligent visade det sig senare på dagen och kvällen när det sved som fan. Inte blev det mycket nattsömn efter det. 

Ett annat sommartecken är att Giro d'Italia är slut och det väntas på TdF eller Tour de France för de icke införstådda. Det kanske bara gäller oss cykelnördar men så är det i alla fall. Andra sommartecken är att det förutom velocipedryttare även kan skådas motorburna dito på vägarna. Även en och annan husbil kan skymtas, ett lika säkert tecken på årstiden det. 

Detta är bokstavligen vägen till min barndoms somrar


...och man kan sitta ute i trädgården och dricka kaffe!


På knivfronten däremot är det mer stiltje. I pandemins tidevarv så har ett flertal mässor och annat som brukar gå av stapeln ställts in eller skjutits på framtiden. Det innebär också att knivtillverkarna får hitta på andra sätt att hitta ut med sina nyheter till potentiella kunder. Spyderco har till exempel sedan ett tag tillbaka sina "Reveals" där de ett par gånger per år släpper en mindre lunta med nyheter i jämte sin stora katalog. En publikation som är något av ett unikum då man fortfarande kan få den i pappersupplaga i dessa digitala tidevarv. Eller ja, några fler finns det förstås som t ex Condor Tool & Knife vars katalog är tämligen maffig den med. Annars syns Spydercos nyheter förstås på hemsidan och deras eget forum. Men jämte sådana kanaler är även sociala media av olika slag betydelsefulla. Forum, Facebook-grupper, bloggar och olika bildplattformar som Instagram är andra sätt att nå ut. Civivi är ett märke som till exempel sköter en stor del av nyhetsuppdateringen på Instagram. De lär behöva ett snabbuppdaterat forum att sköta den detaljen i med tanke på hastigheten med vilken de släpper nyheter. 

Med det sagt kommer jag faktiskt att här på bloggen inom kort att presentera en relativt ny kniv från just Civivi. Och inte bara från dem utan även en av de senaste från Ruike och inte minst QSP. Utöver det blir det presentationer av ett flertal kastknivar och något litet från Victorinox. Sedan kommer jag appropå knivkastning följa upp min reklamationshistoria med Spyderco och även skriva något om hur kastandet utvecklar sig för egen del. Det är även tänkt att bli recensioner av knivar från skilda märken som Steel Will, Fox Knives, Viper och Brisa

Så vid närmare eftertanke gäller inte stiltjen på den här enmansredaktionen. Här finns hur mycket som helst att skriva om! Väl mött i etern och i sommaren!


/ J - sysselsatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar