fredag 10 november 2023

Dagens bild nr 272 "Två avigheter och en kniv"

Två rosor, inte perfekta, inte nyutsprungna och fan ta mig inte skära utan bitna av tidens tand. Ändå vackra och med en historia. Kanske kort, möjligen stormig, vem vet. Riktiga rosor. Som livet självt. 

I det icke helt perfekta hittas det som väcker intresse. En murad vägg erbjuder mer en gråmålad dito. En tavelvägg är mer intressant än en tegelvägg. Det finns saker att upptäcka och varefter man gör det vidgas horisonten. Som livet självt. 

Detsamma gäller människor. Den polerade ytan är ointressant eller åtminstone inte lika spännande. Två avigheter som hittar varandra. 

I avighet, amen. 

"Two Deviations and a Knife"


Det spännande och lite aviga kan om det är positivt beskrivas som charm kanske. Det är i så fall något som även den här kniven besitter. Om det ens går att säga så om en kniv. I vilket fall som helst är det en Spyderco Techno designad av den polske knivmakaren Marcin Slysz. 

Det är är den första iterantionen sedan kom den i en nyutgåva som jag av ett par tre skäl anser vara en sämre kniv. Dessutom försvinner det charmiga om man försöker göra om det hela för att sälja mer. Men det är bara vad jag anser. 

Nu är lunchen slut så nu skall jag sluta tänka på avigheter och återgå till att laga Texas chili. 


/ J - i tänkartagen

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar