lördag 4 november 2023

Fredags-EDC CXXIV "Udda användningsområde"

En fredags-EDC författad på en lördag? Redan där blev det fel, en motsägelse i sig. Men förklaringen är enkel. Jag började må dåligt igår men yrsel, huvudvärk och muskelvärk. Bara att bege sig hemåt från jobbet och bädda ned sig. Kollegorna var inte helt bekväma med tanken att jag raglade omkring där och såg småfebrig ut så de ansåg i all vänlighet att jag borde avlägsna mig. Förutom omtanke kan det ha varit så att det inte kände för att bli smittade om det nu var något kul virus som var orsaken. 

Men av den orsaken orkade jag inte författa någon text på lunchrasten. Inte lika jäkla yr idag så en liten text fick det bli nu istället. 




Knivarna på bilden kommer båda från Lionsteel. Den mindre är den av mig tidigare recenserade TRE och den större med mer elakt utseende är L.E. One. En kniv som jag står i begrepp att recensera inom kort. Utöver det en tändare som jag dock använder extremt sällan då jag inte röker samt en ficklampa som använder desto mer. Det är en Olight Baton S1 inköpt på lokalt XXL-varuhus för några år sedan. 

Senast den kom till användning var idag faktiskt, dock inte för att lysa med utan för att ta reda på vilka av våra kokkärl som var magnetiska. Ett mer udda användningsområde men ficklampan har en magnet i botten för att fästa på olika ting och den kom till nytta nu. Den förbannade spisen har nämligen gått sönder och en ny skall införskaffas. Eftersom det lutar åt en induktionshäll måste man veta om det är några grytor eller stekpannor som inte kan användas. 

Vi tror för övrigt att vi hittat en bra spismodell så nu skall det beställas!


/ J - letar efter udda användningsområden

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar