torsdag 16 november 2023

Ny(a) Kniv(ar) - Zitoon Knives Noreload

Egentligen är det här väl helt fel tid på året att köpa nya kastknivar. I alla fall om man som jag bor i Sverige, inte har tillgång till någonstans inomhus att kasta och det är november. 

Men det var faktiskt av just det skälet som de här knivarna var aktuella. Inte för att det är mörkt, regnigt, snöigt och jävligt utan för att jag råkar ha födelsedag den här månaden och det här var min present till mig själv. 

Då jag inledningsvis är extremt nöjd med första intrycken av mina The Devil's Claw var förstås märket givet, nämligen Zitoon Knives. Det enda jag är lite fundersam kring är faktiskt vikten på dem då väger kring 270 gram och därmed tillhör den tyngre kategorin av No spin-knivar. Av det skälet sneglade jag på ett par andra modeller och däribland de här kallade NoReload.

Zitoon Knives No ReLoad


Just "No ReLoad"-knivarna finns i ett flertal olika varianter och några av dem eller kanske alla, vilket är jag osäker på, är framtagna i samarbete med Joel Holopainen. Han är en världens mest framstående no-spin-kastare. 

Alla versionerna är lika långa, 25 cm men knivarna finns i flera olika grovlekar, 5,6 och 8 mm. De två första är tunna och därmed också lätta, de väger in på 175 respektive 210 gram. Den lättaste är med andra ord inte ens godkända för tävling. Åttamillimeter-monstret väger däremot lika mycket som mina djävulsklor och föll därmed bort. För att komplicera saker och ting finns därför även den här modellen i en version kallad "Big". Den är också 25 cm lång, 6 mm tjock men ändå tyngre än den vanliga varianten. Den väger 250 g. 

Men jag ville ha något lättare att komplettera med, I alla fall för tillfället. Därför föll valet på de här, No ReLoad, 6 mm

Min teknik är under utveckling vilket gör att jag fortfarande experimenterar med olika varianter av knivar. Även om det inte sker för stunden i det här jäkla vädret. Det är mörkt när jag lämnar hemmet för att åka till arbetet och det är kolsvart när jag slutar. Mycket frustrerande om man är knivkastare!

Det är bara att vänta på ljusare tider eller åtminstone dagar för att testa dem ordentligt. 


Zitoon Knives


/ J - något frustrerad

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar