måndag 5 augusti 2024

Ny kniv - Kershaw Heist

Kershaw tillhörde de företag som väntade tämligen länge innan de gav sig in i kampen om knivar utrustade med någon form av "cross bar/sliding bar lock". Ett låssystem som blev tillgängligt efter det att Benchmades patent på Axis-låset löpt ut. 

Kershaws version kallad "Dura lock" såg dagens ljus på ett par modeller i början av 2023. Bland dem fanns den framgångsrika modellen Iridium och den här modellen kallad Heist.

Det var länge sedan en Kershaw dök upp här på bloggen


Det bör påpekas att det här är den enklare versionen av kniven. Den dyrare utgåvan har handtag i G10, samt blad i S35V. Här hittas istället D2-stål och GRN i handtagssidorna. Men det är inga dåliga material, bara lite billigare. Något som också avspeglas på prislappen. 

Heist har ett blad som bäst beskrivs som en modifierad drop point och vad som utmärker det mest förutom den stentumlade ytan är att det är synnerligen tunt. Både själva godset och tjockleken bakom eggen. Det är egenskaper som jag ser fram emot att undersöka närmare. 

Kershaw Heist


Bladet är strax över åtta centimer långt och hela kniven är 19,3 cm lång. Bladet öppnas med tumknoppar och löper på glidlager i brons. Låset är som tidigare sagt ett Dura Lock

Det mest spännande med kniven är förutom låset och det skärvänliga bladet dock att det är en riktig lättviktare som väger in på under åttio gram. Det gör det automatiskt till en "Bug Out"-utmanare. Då återstår att se hur väl den klarar den jämförelsen. Men initialt kan konstateras att alla förutsättningar finns där. Det här är en "doldis" som jag tror är en riktigt bra kniv!





/ J - kapar vikt

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar