fredag 16 augusti 2024

Fredags-EDC CXXXIII "Förvirrad"

Idag är ingen vanlig dag. Idag är en dag när allt går åt skogen. Tack och lov inte på något allvarligt vis men ändå har påtagligt många små saker hänt. Det började imorse med att jag slog dit ordentligt med cykeln, stupade handlöst i marken helt enkelt. Som tur var hade jag inte fått upp någon hastighet. Jag kastade mig helt enkelt upp på cykeln på väg ut från min uppfart till lägenheten och stöp när jag svängde skarpt höger. Orsaken var en framhjulspunktering som läckt luft under natten. Inga skrapsår men ett ömmande knä, armbåge och handflator. 

Det var bara att ta bilen istället trots det fina vädret. När jag kom fram till arbetsplatsen hade jag siktat in mig på en viss parkering där jag brukar stå. Den innebär att man får köra förbi jobbet en bit och gå tillbaks. Dagen till ära var det förstås fullt varpå jag fick vända och köra tillbaks förbi allt igen och lika långt åt andra hållet för att hitta parkering och sedan gå till jobbet. Det var därför jag tänkt ta cykeln!

Under tiden detta skedde väcktes en gnaganade misstanke i bakhuvudet. Den farhågan visade sig vara sann. Det jag fått för mig var att jag i brådskan igår förvisso kommit ihåg att ta ut fisken ur frysen som skulle tinas. Men jag hade glömt att ställa in det stick med frallor som skulle kalljäsas över natten för att bakas av på morgonen. Nu mötte mig ett jästmonster i bakrummet som hade tagit över hela ställningen samt de fuktiga handdukar som täckte bakverken. Allt fick åka i soporna. Det blev köpefrallor den här dagen till frukost. Allt arbete igår eftermiddag var därmed spolierat. 

I den stilen har det fortsatt hela dagen. Jag kan inte fokusera, är disträ och har glömt saker, gått in i rum utan att veta vad jag skulle hämta och tack vare en kollega undveks en lunchkatastrof. Det var nära att jag välte ned potatismoset i vasken när jag vispade det men hon såg det och olyckan kunde undvikas. 

Lunch serverades dock i form av pankopanerad fisk, en improviserad remouladinspirerad sås (alla ingredienser fanns inte hemma) och potatismos. 

Mindre förvirrat än dess ägare, Al Mar knivar till hjälp


Riktigt lika mycket kaos är det inte i fickorna. Där råder EDC-lugn. Al Mar håller mig sällskap. Den lilla klassikern med benhandtag återfinns i benfickan på civilbyxorna och Lightweight-kniven är jobbkniven då den är enhandsmanövrerad vilket är en klar fördel när man håller förpackningar med en hand och vill använda en kniv med den  andra. 

Tidigare kallades den bolstrade kniven för "Falcon" och i katalogen idag för 3,15" jigged bone. Den större kniven är en Eagle i en av Ultra-light serierna. Jag är inte säker på att den finns kvar då det är versionen med titan-handtag. Idag finns istället en "Ultra thin 4.0" i sortimentet, men den kniven är enklare med stålhandtag. 


/ J - ytterst förvirrad

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar