fredag 22 januari 2016

Dagens bild nr 14


Bilden är tagen under den först riktiga köldknäppen här i sydsverige i mitten av december. Kaffet jag tänkte dricka i trädgården frös nästan till is. Morgonespresso håller inte värmen något vidare i vårt klimat.

Kniven för dagen: Min första och enda Al Mar. Extremt sympatiska knivar men inte så lite överprissatta om enbart de ingående materialen tas i beaktande. Lägg därtill synnerligen daterad formgivning, vilket jag i och för sig kan uppskatta. Men attans vilken  finess de bjuder på och en tillverkningskvalité få andra produktionsknivar kan mäta sig med. 


"Ice Cold"


Modellen är en Ultralight Falcon och är en i en synnerligen omfattande syskonskara där det finns både större och mindre versioner, olika bladkonfigurationer och material i handtagen.

Den här har ett blad på strax över tre tum och kniven väger i princip ingenting. Mycket av det kan tillskrivas att det är en konstruktion utan liners där man förlitar sig på styrkan hos linnemicartan. Låset är en frontlock och kniven är nitad. Bladstålet är AUS-8 och formen en slank droppoint. Den är sammansatt med yttersta precision i Japan. 


/ J - dricker kallnat kaffe även idag

(den här kniven kommer att presenteras närmare vid senare tillfälle)

3 kommentarer:

 1. Elegant! Har ingen Al Mar själv.. tyvärr.. än.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan rekommenderas trots allt. Hade själv haft fler om det inte vore för priset. En klassisk Sere 2000 hade inte varit fel och det finns bland fåglarna som lockar. Varför inte en bolstrad "Eagle" med hornskollor?

   Radera
 2. Det är ju en levande legend.. Så lockelsen finns latent hela tiden :)

  SvaraRadera