onsdag 13 januari 2016

Dagens bild nr 12


Samarbete är bra. Det främjar fred och frihet på jorden och skänker harmoni åt mänskligheten. Det genererar även pengar, i alla fall i knivbranchen.

Att transkribera dyra customknivar till enklare format så att de kan köpas av massorna är alltid en bra idé. Särskilt i det här fallet då Emersons förlagor är allmänt ökända för att inte hålla den bästa kvalitén även om förespråkarna på olika sätt försöker förklara för oss andra varför det inte är av vikt med någon som helst passform eller kvalitetskontroll för en kniv som kostar flera hundra dollar.

Bättre då att låta Kershaw göra dem. Eller ännu hellre ZT, men det är annan femma eller snarare modell. 


"Collaborazione"


Det här en i den långa raden av modeller som släpptes samtidigt och har det föga poetiska namnet CQC-6K. Kniven är "Proudly made in China" i stapelstålet 8Cr13MoV. Den låser stabilt med en framelock i stål och öppnas endera med en tumdisk eller med "Wavefunktionen", vilket mycket möjligt kan vara en av världens mest meningslösa uppfinningar enligt mig. Den raserar mest fickor och gör att man riskerar att skära sig varje gång man skall hala fram kniven på ett mer civiliserat och långsamt vis. Den enda handtagssidan är i G10. 


/ J - gillar Emersonsk ergonomi men inte så mycket mer

(Knivrecension av Kershaws Emerson CQC-6K här!)

 #knivigtvarre #aliaspostmortem

3 kommentarer:

 1. Haha, nä, Emerson har nog aldrig triggat min VISA-reflex.. Skulle vilja ha morbrors Benchmade-Emerson, den är fin, men annars kan det kvitta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det någon jag skulle vilja ha så är det i så fall ZT0620CF men i den prisklassen finns rätt mycket att välja på. Inte minst en hel del Spydercos som jag hellre vill ha!

   Radera
 2. Spindelbett verkar vara for life.. :)

  SvaraRadera