fredag 7 februari 2020

Ny kniv - Viper Key

Allas vår gode Jesper Voxnaes är lika produktiv som han är bra på formgivning. När han hinner knåpar han ihop customknivar och däremellan designas det modeller för Giant Mouse som är märket han driver ihop med kollegan och landsmannen Jens Ansø. 

Men förutom det har en rad av hans alster släppts via diverse knivmärken. CRKT har modeller som Noma, Batum och förstås bästsäljaren Pilar. Från Fox hittas exempelvis Tur, Core, Njall och den senaste i raden, Suru. Från Italien kommer även märket MKM och i deras katalog hittas knivar som Timavo och Isonzo som bär hans signatur. 

Och så har vi den här som flugit lite under radarn. Key från Viper

Viper Key


Nu är inte herr Voxnaes främmande för samarbeten med just Viper. Från dem hittas sedan tidigare fällknivar som Odino, Kyomi, Lille och Bellone. De har även en fastbladare vid namn Koi. 

Den här kniven följer linjen från Bellone i det att det här också är en kniv som klassas som en "gentlemans knife". En liten elegant kniv som är både diskret och lättburen. Men till skillnad från Bellone som är en flipperkniv med en liner lock så är Key en slipjoint. Det vill säga den öppnas med två  händer och saknar lås. 

Materialen i den här versionen är Micarta i handtaget och Böhler/Uddeholm M390 i bladet. Det finns annars i en uppsjö varianter med eller utan bolster och med olika material i handtaget som kolfiber, G10, titan och trä. 


/ J - fastnar i slipjointträsket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar