fredag 21 februari 2020

Fredags-EDC LVII

Min nya kompis heter Ziggy. Det är trevligt med nya vänner. Även om de är föremål. Jag behöver ingen terapeut, jag kan prata med mina knivar. 

Nej, så illa är det inte även om jag ibland själv undrar hur det står till. Dagen till ära tämligen bra faktiskt. Lite träningsvärk från gårdagens sejour på gymmet men annars så står sig den gamla kroppen också. 



Ziggy och jag

Kniven heter annars mycket riktigt Ziggy och är ett samarbete mellan Fox av Jens Ansø. Förlagan är hans customkniv med samma namn. Jens formspråk finns där med drag av mer extreme blad han formgett fast här i nedtonad version. Även hans karakteristiska mönster på handtaget återfinns här. Materialet är kolfiber. 

Annars den synnerligen sympatiska Pioneer. Victorinox behöver kanske ingen närmare presentation men det här är 2019 års begränsade Alox-upplaga. Att det blev just den och inte en standard förklaras mest av ett mycket bra pris på en utförsäljning. Sen var faktiskt champagne/guld versionen snygg också. För ljuset i tillvaron står Olight S1 mini  för. En riktigt bra ficklampa som kompletterar min Thrulite TiHi. Den senare har nämligen en detalj som det visade sig att jag inte alltid vill ha, det är en "twist" eller vrid-lampa. Olight har en hederlig knapp istället. Det och ett uppladdningsbart batteri. 

Glad fredag på er go' vänner!


/ J - knivviskaren

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar