onsdag 10 mars 2021

Ny kniv Al Mar Eagle Ultralight FRN

Den är lätt, stor och extremt snabb den här fågeln. Vi talar om Al Mars lättviktsversion av Eagle-modellen. Eller det andra lättviktsutförandet av den här kniven kanske skall tilläggas. Jag har redan presenterat den mer exklusiva frame lock-versionen med titanhandtag.

Den tyckte och tycker jag mycket om så när det finns en mycket lik modell fast i ett annat prisläge så blir det förstås intressant. 

Al Mar AMK4126 Eagle 4" Ultralight


Den här kniven har ett snarlikt namn men har suffixet "FRN" istället för titanium på slutet. Det avslöjar en av skillnaderna mellan de två modellerna. Handtagsmaterialet är fiberförstärkt nylon istället för metall. Det ger även att låset är en liner lock istället för ett ramlås. Vidare är bladstålet enklare. Här återfinns 8Cr13MoV. 

Det som är kvar är den eleganta och smakfulla designen, det spetsiga bladet och den fina funktionen. Faktum är att den är väsentligt snabbare än sitt dyrare syskon tack vare mindre tryck från låsarmen. 

Sammantaget en mycket spännande kniv i det större EDC-formatet. Särskilt som Lamnia har rea på dem i skrivande stund och du kan köpa en för 593kr. Skynda att fynda kan jag säga som förelöpare till kommande recension!



/ J - utökar flocken

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar