torsdag 11 mars 2021

Ny kniv - Viper Gobbo

Det här är en av de snyggaste knivar jag äger! Enkelheten manifesterad. Rena eleganta linjer utan störande detaljer. Inget clip, ingen "flipperfena" eller andra moderna tilltag som inverkar menligt på estetiken. En fällkniv nedskalad till det essentiella, ett handtag och ett blad. Därtill ett praktiskt blad och ett bekvämt handtag.

Den här skönheten kommer från italienska Viper Knives vilket både kartong och logotypen på bladet skvallrar om. Modellen ingår i en serie knivar de kallar "collezione" i vilken det ingår ett flertal regionala knivmönster från italien. Det här härstammar från Abbruzzi och kniven kallas Gobbo

Viper Gobbo


"Gobbo" betyder för övrigt puckelrygg på italienska och namnet syftar till det karaktäristiska handtaget som har en typisk kurvatur på mitten. Typisk är också den slanka och enkla bladformen. Trots att de klassiska attributen är det här en modern kniv designad av Fabrizio "Silvestri" Silvestrelli. Det moderna avslöjas i den interna stålram som återfinns innanför de välpolerade skollorna i olivträ och i "låssystemet". Egenligen är det inte ett lås utan Vipers egen version av en slipjoint kallad "Actionstopper". Det bygger på ett system med dubbla detent-kulor och fungerar i det här fallet mycket bra. 

Om du gillar traditionella knivar och är nyfiken på sådana mönster från Italien är det här en serie jag varmt rekommenderar. Men viss skyndsamhet kan vara nödvändig då det rör sig om begränsade upplagor.



/ J - biten igen

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar