måndag 15 mars 2021

Ny kniv - Fox Shadow

Det här är nog en av de häftigaste knivar jag införskaffat på länge. En Fox Shadow. Som kan utläsas av både logotyp och det djärva formspråket är det en kniv formgiven av Bastinelli och producerad av italienska Fox Knives

På sätt och vis kan den nog betraktas som en större och minst lika elak kusin till Spyderco Yojimbo 2 fast med en ergonomi som slår den kniven med hästlängder. Den här är mycket skönare att både hålla i och arbeta med helt enkelt. 

Fox Shadow designad av Bastinelli
Fox FX-533 CF Shadow


Shadow finns i två utföranden, dels som heltitankniv och dels som här med presentationssida i kolfiber. Bladmaterialet i det modifierade wharncliffe-bladet är Elmax. Bladet är brett, fyra millimeter grovt och ger ett lätt olycksbådande intryck. Ergonomin är lysande och tillhör de bästa som jag stött på i kategorin tunnare fällknivar. Shadow är nämligen inte särskilt grov för att underlätta själva bärandet av kniven. Låser gör den med en mycket stabil frame lock och öppnandet sker via en flipperfena. 

Överlag är de första intrycken att det här är en riktigt sympatiskt kniv. En recension kommer så snart jag hunnit bära och använda den, var så säkra!





/ J - på rävjakt

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar