tisdag 3 augusti 2021

Ny kniv - Victorinox Pioneer X 2021

Några har uttryckt sitt missnöje över att Victorinox valde att frångå sitt vanliga uppställning i år när det kommer till "årsknivarna". Det vill säga den begränsade upplaga som släpps varje år sedan 2015 i en för året utmärkande färg.  

Tidigare var det modellerna Classic, Cadet och Pioneer som varit aktuella. I år överraskade man de flesta genom att byta ut två av dem. Classic är kvar, fattas bara annat, men Pioneer blev istället Pioneer X och Cadet utgick för att istället ersättas av Hunter Pro. Övergången från en Pioneermodell till en annat med tillägget sax kanske inte var så extremt även om det extra lagret gör kniven både tjockare och tyngre. Mer förvånande tycker jag det andra bytet är då Cadet är en av de minsta modellerna medan Hunter Pro är den största fällkniven de gjort. Inte en naturlig ersättare med andra ord. 

Victorinox Pioneer X Limited Edition 2021


Årets färg är tämligen slående och kallas "tiger orange". Ruskigt snygg men en smula svår att fånga på bild. Jag var nästan tvungen att ha en då jag gillar Pioneer som grundplattform och är mycket förtjust i den mörka orange-tonen den här kniven har. 

Sedan kan tilläggas för dem som inte kan allt om Victorinox-sortimentet att årsutgåvorna är av deras Alox-modeller som har handtagssidor i aluminium. Det kan även sägas att "begränsad upplaga" i det här fallet inte innebär numrering och ett specifikt antal vilket är vanligare i knivkretsar. Istället handlar det om en färg som bara görs under en viss tid. Det betyder förstås att de förvisso är något dyrare än originalen men att de inte på något vis är omöjliga att få tag i även efter det att de slutat tillverkas. 




/ J - gick på tigerjakt

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar