onsdag 12 januari 2022

Att avlägsna ett huvud


Hur avlägsnas ett huvud på bästa vis? Ett effektivt sätt är att använda en nästan utsliten kniv från t ex Bahco. Det skall vara slitet för att det ger ett smalare blad för att lättare kunna följa krökningen mellan atlas- och axiskotorna i nacken. Ett snabbt snitt genom hud och muskler bakom kindbacken. Det gäller att hitta ingången för att inte matta eggen och sedan låta eggen följa uppåt och sedan ned igen mellan kotorna samtidigt som du vrider handleden något. Sedan ett stadigt grepp runt nosen så inte huvudet fallet i golvet och sedan ett sista långt kraftfullt snitt för att helt avlägsna huvudet från kroppet. Det går snabbt och smärtfritt, jag har gjort det TUSENTALS gånger.

Jag pratar förstås om grisar, redan döda sådana. Jag jobbade som styckare under en tid av mitt liv. Arbetet utfördes i ett kylrum efter det att invägning skett men före resten av styckproceduren. 

Den här kniven är inte tillräckligt nedsliten än, för lång och bred för det specifika ändamålet


Anledningen till den något makabra inledningen är en diskussion jag hade nyligen med en representant för ett mycket känt knivmärke angående recension av några av deras produkter. Det visade sig att de har en policy som jag finner fullkomligt skrattretande. Med anledning av det skrev jag följande inlägg på Instagram

"Not tough enough" This is an example of some really tough folding knives. The one in the middle, EKA Swede 60, is the knife I got during my military service in the Navy, by the way. But they all got one thing in common, they are apparently not nearly as hardcore as a brand that is not represented. Their representative recently told me I can't test certain models because they are for "professionals" only. They must be more deadly than a laser sword from Star Wars. Talk about believing their own sales pitch.

 

"Not tough enough" döpte jag bilden till. Exempel på några andra minst lika kompetenta fällknivar från tillverkare som inte fånar sig


Det som blev löjeväckande i sammanhanget var att argumentet som framhölls var att de på något vis skulle vara mer kvalificerade än jag att testa en kniv. Det engelska ordet "professionals" används i det här sammanhanget om personer som återfinns i militär, kustbevakning, polis, räddningstjänst och liknande befattningar. Men oavsett om de är brandmän, ambulanspersonal, fjällräddare etc, eller till och med polis eller militär så använder de inte KNIVAR i första hand. Förutom om de kanske råkar vara jägare, fiskare eller gillar att campa och vandra på fritiden vill säga. 

Om mig själv kan sägas att om man lägger ihop tiden jag nyttjar till att bruka, testa, jämföra, ta bilder på och skriva om knivar så uppgår den till kanske två timmar om dagen och har så gjort de sista sju-åtta åren. Dessutom lagar jag mat och uppskattar en bra kockkniv samt gillar att vara utomhus. Utöver det brukade jag som sagt arbeta som styckare när jag var yngre. Det innebar att man jobbade med kniv många timmar om dagen. Numera är jag också en knivkastare vilket innebär ytterligare 375 timmars knivträning bara förra säsongen (maj till november) utöver allt annat knivrelaterat. 

Ännu roligare blir argumentet då jag som alla andra män i min ålder i det här landet har fullgjort min värnplikt. I det här fallet en tid i flottan som en av marinens första hundförare i början av nittiotalet. Det är tydligen ett viktigt argument om man är amerikan.

Men jag skulle inte vara kvalificerad att hantera och bedöma en, ursäkta uttrycket, jävla fällkniv?

Sanningen är att de inte vill se sina "super duper dödsmaskiner" på ett Instagramkonto som inte innehåller mängder av vapen, camo-kläder och stridsfordon i bakgrunden. De vill uppenbarligen bibehålla myten om att knivar är dödliga vapen i händerna på "wet operators". Extremt infantilt i mina ögon. 


 / J - har nu lugnat ned sig


PS. Det finns fler märken att testa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar