fredag 7 januari 2022

Dagens bild nr 250 "Stay Ready for More"


"Should I stay or should I go?" Det var frågan som the Clash ställde och den linjen verkar kung Bore också vara inne på. Ömsom är det fem, sex grader varmt och tö här för att sedan dyka ned under tio minus igen. Kvicksilvret dyker, inte mot botten men i alla fall nedåt i en dubbel mollbergare i grupperad stil. Eller förresten, kvicksilver är inget som finns nuförtiden. Dagens moderna termometrar upplyser oss istället med digital exakthet att man borde stanna i och dricka något varmt. 

Hursom haver är det jävligt kallt och halt. Jag höll på att glömma halt! Därför skrev jag ett inlägg på en av mina andra bloggar (Cykligare!) om vådan av slicks så här års. Åtminstone på en velociped. 

"Utomhus", SRM 7228L



Knivar påverkas också av låga temperaturer. Särskilt om man skall jobba med dem. Då kommer frågor som skall man arbeta med eller utan handskar och huruvida handtag är anpassade för det. Är de stora nog? Leder materialen kyla eller isolerar de bra? En hel bataljon av nya frågeställningar uppenbarar sig. Det kanske får bli ämnet för en annan blog? 

Dagens bild är dock en liten fällkniv så den används inte under någon längre tid. Men för övrigt är materialet i handtaget G10 vilket är bra. Handtaget är faktiskt stort nog för att med lite god vilja kunna användas av även en behandskad hand. Låset, som är av tvärbultsvariant á la Axis-lock är emellertid lite för fippligt för att man skall vilja få snö och is i det. Nu är risken inte så stor då kniven förvaras i en varm ficka. Men ändå. 

Kniven som för övrigt skall behandlas här på bloggen inom kort är SRMs 7228L. "L" i namnet står för "large" och talar om exakt vad det handlar om, en större verson av den av mig tidigare recenserade 7228. Resultatet av transformationen blev extremt lyckat kan jag meddela i förväg. 

Men jag vet inte om det "nya" namnet SRM som nu skall utläsas "Stay Ready for More" är lika lyckat i sammanhanget. Jag vill inte ha så mycket mer snö. Jag vill ha vår....och sommar!!

/ J - halkar runt i tillvaron

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar