tisdag 16 juni 2020

Dagens bild nr 214 SERE i skogen

I förra dagens bild talade jag om favoritställen för fotografering. Det här är ett annat. Döda trädgrenar gör sig helt enkelt bra på bild. Särskilt när de närmast bildar ett knivställ. På köpet får man lite djup i bilden vilket alltid är tacksamt. 

Al Mar SERE i skogen
"SERE in Forest"

Kniven är Al Mars 3.6" S.E.R.E. 2020, ett långt namn som kan kortas ned till SERE och folk förstår ändå vad du menar. Årtalet talar förstås om att den här kniven tillhör den senaste generationen. Den som försetts med en flipperfena istället för de tumknoppar som fanns tidigare på S2K-versionerna. Ursprunglingen var modellen tvåhandsöppnad via nagelskåra. Men alla innehavare av dem vet att de även kunde öppnas blixtsnabbt med en snärt på handleden. Det tunga bladet kunde gravitationsöppnas helt enkelt. Men det var runt fyrtio år sedan de släpptes.

För att alltid lyckas med öppningen har den här kniven fått fjäderförstärkning. Ja, jag vet att alla "sanna" kniventusiaster rynkar på näsan men så är det i alla fall. Den är också tillverkade i Kina istället för som tidigare i Japan. Materialen varierar beroende på utförande men är här D2 som bladstål och G10 i handtaget.

Men själva essensen med ett kraftigt blad och utförande matchat med ett ergonomiskt handtag kvarstår. 


/ J - goes big

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar