tisdag 2 juni 2020

Dagens bild nr 213 Avior och alger

Jag är mycket lyckligt lottad. Trots att jag bor i en stad som dessutom växer så det knakar har jag turen att bo väldigt nära en skog. I alla fall början på en skog. Det är inte mer än några hundra meter till en undergång som räddar en från att passera en ringled för att sedan leda vidare in bland träd.

Utifrån den kan man sedan skarva sig vidare i tillvaron. Förbi ett elljusspår, en golfbana, gårdar och något hus vidare mot andra nejder och nya vyer.

När jag är ute och går mina slingor hamnar jag inte sällan vid samma stubbar, träd och stenar. De har blivit några av mina favoritplatser att fotografera vid.  Den här stubben är en av dem. Den underbart gröna färgen från algerna i kombination med strukturen och de svepande mönstren gör den intressant. 

Kniv i skogen
"Avior and Algae"

Kniven har rätt svepande linjer den också. Modellen är F62 Avior och kommer från Steel Will. I just den här modellen har man medvetet arbetat på att se till att flipperfenan hamnar framför pivotskruven när kniven är stängd. Det för att åstadkomma extra skjuts i bladet när det öppnas. Jag kan meddela att det tricket lyckats. Den här kniven har ruskigt bra "action" som det ibland kallas.  När den termen används i de här sammanhangen brukar det inkludera hur kniven känns att öppna och stänga. I det här fallet är känslan utmärkt. 

Nu skall jag nog bege mig ut i nämnda skog. Jag behöver umgås med ett träd eller två.

/ J - ser inte skogen för alla träd

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar