fredag 11 mars 2022

Ny kniv - SOG Stout FLK


Det här är en kniv inte bara ny för mig utan även relativt ny i SOG:s sortiment också. Modellen heter Stout FLK och är enligt hemsidan resultatet av ett samarbete mellan danske Mikkel Willumsen och SOG:s grundare Spencer Frazer. 

Det måste vara något i generna hos vårt kära södra broderfolk för den har också klara drag av knivar designade av en annan dansk. Den är inte olik en korsning mellan modellerna Pilar II och Batum från CRKT och Jesper Voxnaes nämligen. Bortsett från bladet då som med sin drastiska slipning definitivt bär drag av Willumsen.

SOG Stout FLK


Även namnet känns en smula återanvänt då det förekommit i knivvärlden förut. Exempelvis hade Al Mar en "SLB" (som stod för "Stout Little Bastard" eller "Back Up" som den mer politiskt korrekta översättningen löd).

Men med det sagt så har SOG Stout FLK en hel del att erbjuda. Att likna något annat behöver inte vara dåligt i knivvärlden. Stout är nämligen en kniv med samma trevliga ergonomi som de knivar den påminner om. Bladet är däremot mer sympatiskt än dem enligt mig då det dels är gjort av bättre stål* och dessutom är försett med en spets! Dessutom är SOG generellt väsentligt bättre på att leverera en kniv med en vass originalegg än vad många andra är. Så även i det här fallet. 

Annars är Stout FLK en kniv som bjuder på ett ramlås i stål och en presentationsida i G10. Gillar man inte den här färgkombinationen med "pansarvärnsoliv" och stentumlat blad så finns Stout för närvarande i inte mindre än sju olika konfigurationer för att tillfredsställa de flesta smaker. 

Kniven öppnas med antingen ett bladhål eller en flipper efter preferens. Den kommer även med ett deep ride-clip som fäster i bakänden av handtaget och kan skiftas från höger till vänster.

Mer om den här kniven blir det förstås senare!





/ J 

#knivesandbikes #knivigtvarre


* ja, jag vet att Pilar uppgraderades till D2 i senare version. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar