tisdag 15 mars 2022

Dagens bild nr 253 "A Place with space"


Våren verkar närma sig även om vädret för stunden är ytterst märkligt. Med markanta minusgrader på natten och riktigt varmt på eftermiddagarna. Det ger i vilket fall som helst utrymme för masssor av knivkastning och jag har varit inne i en bubbla på sista tiden. Med mig in i bubblan tog jag en hel del knivar.

Men en begränsning har funnits hela året och det är att jag endast kunnat kasta på korta avstånd i trädgården. Det är förvisso bra för precisionen men inte för distanserna. Som tur är kan jag kasta på åtminstone både tre och fyra meter vilket ger utrymme för grundtekniker med fattning i både handtag och blad för rotationskast samt no spin. Hade jag haft något bra ämne att göra en bra portabel tavla av så hade jag haft ett ställe i skogen men det har jag inte för tillfället. 

Trädgården ger emellertid inte utrymme för att träna Walk-back, den disciplin där man kastar på 3,4,5,6 och 7 meter. 


Ny tavla på nytt ställe, bilden kallade jag "A Place with space"



Premiären avklarad och invigningen sköttes av mina Patriot Dagger


Men nu äntligen är det problemet löst! Jag har fått lov att husera på tomten till en sommarstuga. En tomt med rikligt med utrymme på alla håll och kanter. Ett ställe där jag ostört kan kasta utan att riskera att polisen dyker upp i tid och otid. 

Därför har jag nu byggt en ny ställning och fått tag i ett par björkbitar att kasta på. Dock ställde vädret till vid premiären igår. Inte solen eller den blå himlen som hängde där den hängde utan nattkylan. Tavlan hade nämligen legat på marken och var halvfrusen. MÅNGA missar blev det i början på grund av det. Knivarna träffade och ramlade ner igen. Iblands studsade de till och med tillbaka trots bra träffar. Efter hand värmdes tavlan upp av solen och jag bankade in mina vassaste knivar från tre och fyra meter för att mjuka upp ytan något. Mot slutet av tretimmarspasset gick det bättre. 

Det skall bli spännande att se hur tavlan uppträder i eftermiddag, för då är det dags igen. Fokus på träningen blir förstås avstånd över fyra meter. 

/ J - tränar kastarmen

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar