fredag 16 december 2022

Dagens bild nr 264 "Jelly Jerry Design"

Men vad f-n! Det var min första tanke när jag skulle ut imorse och försöka cykla till jobbet. Bortåt tjugo jäkla minusgrader! I södra Sverige, vad är det för fasoner? Och jag som har kastknivar att testa, knivar att fota och ett liv med intressen som passar sig bättre i tjugofem plusgrader. Då har vi inte ens blandat in läget med två reaktorer nere för reperation och arktisk kyla över nästan  hela landet. Det lär bli mumma för elpriset. 

Dessutom är det inte roligt att försöka pendelcykla i det här vädret. Det får bli bilen idag istället. Särskilt som jag skall till farsa och pumpa hans rullstol i eftermiddag. Det är inte helt enkelt att cykla genom snö och de isvallar som uppstår överallt balanserandes en cykelpump på styret. Särskilt inte som min MTB, vilken är den lämpligaste vintercykeln, endast har SPD-pedaler. Den som vet vad det är vet vad jag menar. 

Men solfan skiner och det är alltid något! 

"Jelly Jerry Design"


Och så en bild som inte har med något att göra. Jag gillar den bara!

Den här kniven är ett typiskt exempel på en budgetkniv från Two Sun. De har ett litet speciellt sätt att släppa nya knivmodeller. Utan att gå in för djupt i det hela så släpper de nya knivar i en rasande fart. Ibland släpps de i enklare utförandet för att senare återkomma i lyxigare förpackning om de säljer bra misstänker jag. I andra fall gör man tvärtom och släpper en high-end version som sedan återkommer i ett billigare format. I vilket fall som helst gäller det att passa på då man aldrig vet när en modell försvinner eller återuppstår. Ibland gör det nämligen inte det alls och de har inga modeller som alltid finns tillgängliga som de flest andra knivmärken. 

Ett annat kännetecken är att Two Sun anlitar diverse mer eller mindre kända designers. Just den här modellen har inget namn utan nöjer sig med en modellbeteckning. Mannen bakom de djärva formerna kallar sig för Jelly Jerry Designs.  

Materialen i de här enklare utförandena är nästan alltid desamma och det inkluderar oftast D2 i bladen även om det i det här fallet faktiskt är svenskt i form av Sandvik 14C28N och ett handtag i Micarta eller G10. I det här handtaget hittas linne-Micarta. Det innebär också att låset är ett liner lock

Det som fick mig att falla för den här kniven var bladet som är minst sagt påtagligt. Ett stort, smått aggressivt Bowie-inspirerat blad med en stor "klippt del" med en falskegg, en "harpun"-rygg, en fuller/blodskåra, och en compound-grind, dvs en egg med mer än en slipfas. Det var mycket att klämma in i ett och samma blad! Men syns gör det. 

Det dramatiska utseendet matchas av ett lika dramatiskt namn, den här kniven är TS227 Dreadnought.


/ J - ingen vinterfantast

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar