fredag 13 januari 2023

Fredags-EDC CXII "Otur?"

Fredag den trettonde skriver vi i kalendern idag. Är man det minsta vidskeplig så vet man vad som gäller. Dra täcket över huvudet och stanna i sängen. Eller då händer väl något där också. Säker kan man inte vara.

Men är man inte full lika skrockfull beger man sig ut i världen trots de dåliga förutsättningarna. En värld där solen nästan bryter igenom det grå så här på förmiddagen. Annars har det nya året inletts med ohemula mängder regn i Växjö-trakten så det är en lika ovanlig som välkommen syn. En slags symbol för kampen mellan ont och gott, ljus och mörker.

På vägen ut i världen tankade jag bilen. Då upptäcktes en brist. En brist på pengar. De hade på något mystiskt vis försvunnit. Först var de på kontot sen var de inte det. Inte ett helt ovanligt fenomen som ni månhända är bekanta med men ändå.  Det var ett stort digitalt hål i siffrorna. Är det någon som sett mina pengar?

Fredags-EDC CXII med två gånger MKM
"Bad Luck?"


För att kontra den potentiella oturen och försäkra mig om fortsatt existens har jag som lyckoamuletter valt att stoppa på mig två excellenta knivar från italienska MKM. En modell är redan recenserad och det är den av Jesper Voxnaes designade Isonzo. För er som inte vet är det den mindre av de två som ligger hoppfälld undertill. 

Den större kniven har fått namnet "Goccia" vilket betyder droppe på italienska. Den är formgiven av en annan stor dansk, Jens Ansø. Eller stor och stor, jag har ingen aning om hur lång han är. Men berömd är han i knivkretsar. Båda knivarna har handtag i finaste Micarta, detaljer i titan och blad i M390 från Böhler/Uddeholm. Kompetenta små pjäser. 

Under tiden jag plitade ned den här texten så försvann den lilla solglimten och ersattes med ett par nya nyanser av grått. Så länge varade hoppet om en god dag.  



Maniago Knife Makers



/ J - kaffefilosoferar

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar