fredag 6 januari 2023

Ny kniv - Viper Knives Turn Essential

Det var ett tag sedan jag presenterade en kniv från italienska Viper Knives så vad passar bättre än att inleda det nya året med en relativt ny kniv från den Maniagobaserade företaget? 

Modellen kallas Turn och i det här utförandet har den fått tillägget "Essential" vilket är den senaste utgåvan av dem. Originalet har bolster och finns i inte mindre sju olika varianter. Den här kniven är något enklare i det att just bolstret är borttaget till förmån för hela sidor istället. 

Även Essential finns i flera utföranden, fem för att vara exakt. Det ger ett val mellan sidor i G10, kolfiber eller som här Micarta. Den kan fås i två olika färger, grön eller natur. 

Viper Turn Essential


Bakom Turn står en av de mer frekventa samarbetspartnerna för Viper, Fabrizio "Silver" Silvestrelli. Med den här kniven har lyckats få en tämligen modern touch på en klassisk back lock-kniv. Formatet är tämligen rejält med en bladlängd på strax över åtta centimeter vilket ger en totallängd på 188 mm. Vikten uppgår till 125 g. Rejäl utan att vara överdrivet stor med andra ord. 

Även om man sparat in en smula produktionskostnad på att inte förse Essential med bolster så är materialen fortfarande genomgående exklusiva. Här hittas finaste canvas-Micarta i handtagssidorna, titan i clipet och inte minst ett M390-stål i bladet. Allt byggt med sedvanlig hög Viper-kvalitet. Att de är stolta över hantverket syns inte minst genom att allt anges på produktsidorna, inklusive vilken typ av stål skruvarna är gjorda av! En vana jag tycker fler tillverkare borde ta efter. 

Sedan andas linjerna Silvestrelli lång väg vilket betyder stilfull elegans. Nu återstår bara att se om det utseendemässigt snygga handtaget passar en skandinavisk hand. 



Viper Knives



/ J - biten

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar