fredag 14 april 2023

Fredags-EDC CXVII

Fredagar  har en tendens till att komma och gå har jag noterat. Tidens gång summerad och koncentrerad till några timmar mot slutet av veckan. Sedan är det fortfarande ett mysterium för mig att tiden mellan fredag eftermiddag till måndag morgon går så mycket fortare än säg tisdag eftermiddag till fredag morgon. Besynnerligt är det. 

Det var något jag funderade på när jag lämnade hemmet medelst velociped imorse. Eftersom det är jag lämnade jag hemmet inte mindre än tre gånger. Först ett trevande försök som avbröts efter ett tiotal tramptag då jag insåg att jag glömt mina glasögon. Ja, terminalglasen då, de andra återfanns lyckligtvis på näsan. Nästa vända åstadkoms efter att jag erinrat mig att termosmuggen stod kvar i hallen. Det går inte att överleva utan en ohemul mängd kaffe. Vid det här laget hade det börjat regna så tredje turen in och ut genom ytterdörren skedde efter jackbyte. Då tappade jag termosmuggen som föll ned i asfalten och fick en buckla varpå den förflyttades från ytterficka till innerficka på jackan.  

Till slut kom jag iväg och resten av färden var händelselös. Medtrafikanterna skötte sig vare sig de höll sig till bil, lastbil eller cykel och jag tror att jag gjorde detsamma. Man skall kramas i trafiken. 

"MKM"


I fickorna är det lugnare. Där huserar två nyblivna italienska favoriter. En i höger byxficka i sitt läderfodral och en i höger jackficka. Den senare trivs bättre nu när den inte behöver samsa med en termosmugg.

Knivarna kommer från MKM, Maniago Knife Makers och är båda ett resultat av ett samarbete mellan dem och Jens Ansø. Kniven med det bruna trähandtaget är en slip joint kallad Root och den lite större flipperkniven med handtagssidor av Micarta har fått namnet Goccia. Det går att konstatera att han vet vad han pysslar med den där dansken.

Nähä, dags för lite arbete. Vi syns på andra sidan fredag!


/ J - mot nya helger

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar